Totul a inceput in momentul in care s-au confruntat cu un adversar de temut: zapada. Astfel au inventat un nou sport: snowmobilul. Apoi si-au indreptat atentia catre alte provocari. Inovatia nu este doar o pasiune pentru BRP, este o traditie.

In 1937, Joseph-Armand Bombardier patenteaza primul vehicul capabil sa se deplaseze in conditii de zapada, denumit mai tarziu, B7 snowmobile.

Inca din anul 1942, atunci cand J. A. Bombardier a fondat compania, numele Bombardier a fost sinonim cu creativitatea si calitatea. Spiritul  sau a transmis legamantul de a fi mereu in cautarea unor noi frontiere si de a incerca in permanenta sa se extinda. Astazi, in America, Europa si Asia-Pacific, aproape 5500 de oameni tin spiritual Bombardier in viata, in toate vehiculele recreationale si in absolut toate produsele comercializate.

La BRP, adica Produsele de Recreere Bombardier, inovatia si pasiunea sunt centrul in jurul caruia se afla creatiile si serviciile companiei. Indiferent daca vorbim de skijet-urile Sea-Doo, snowmobilele Lynx, motoarele RotaxATV-urile Can-Am sau roadster-ele Spyder, aceste capodopere traiesc prin tehnologia moderna si design-ul de exceptie, toate inspirate de un singur gand, acela de a putea oferi clientilor experiente extraordinare.

Ca o dovada a permanentei cautari de noi provocari, in anul 2007 se lanseaza "Spyder", un vehicul dotat cu doua roti in fata si una singura in spate, o noutate absoluta. Pentru asta au colaborat cu Bosch si au realizat unicul VSS, un sistem care asigura o excelenta stabilitate si tractiune.

In anul 2009 peste 1300 de dealeri din America, Canada, Europa,  Rusia si Slovenia au luat parte la a 50 aniversare a  Ski-Doo Snowmobiles in Tampa Florida. In perioada 28 februarie – 5 martie ei au fost martorii lansarii noii game de snowmobile , care a aratat inca odata puterea de a reinventa.