BRP va sponsoriza trei mari ligi nationale de juniori de hochei pe gheata din Canada: QMJHL, OHL, WHL

15.10.2015

BRP a incheiat un contract de sponsorizare pe o perioada indelungata cu trei dintre ligile de juniori de hochei pe gheata importante din Canada, Western Hockey League (WHL), Ontario Hockey League (OHL) si Quebec Major Junior Hockey League (QMJHL), care devine aplicabil chiar din acest sezon al CHL (Canadian Hockey League). Prin aceasta sponsorizare, BRP a devenit “Official Recreational Product” in cele trei ligi, numarand nu mai putin de 52 de echipe de hochei pe gheata.

Este de notorietate faptul ca hocheiul pe gheata este sport national in Canada, in care mare parte a populatiei a jucat sau joaca in orice forma de amatori sau profesionisti acest sport. Contractul de sponsorizare ofera BRP oportunitatea de a beneficia de expunere in fata a milioane de pasionati de hochei juniori de pe o coasta pe celalta a Canadei. BRP se va folosi de vasta retea de dealeri din comunitatile din toata tara pentru a ajunge la fani, care dupa ultimele estimari se ridica la aproximativ 9 milioane de spectatori la meciurile dintr-un sezon.

“Aceasta reprezinta o imensa oportunitate pentru BRP si dealerii sai pentru a sprijini tinerii atleti din comunitatile de pe tot intinsul Canadei” a declarat Anne Belec, senior vice-president, Global Brand and Strategy in cadrul BRP. “Fanii CHL se potrivesc de minune profilului proprietarilor de produse BRP, in sensul ca toti au o pasiune pentru excelenta si inalta performanta”.

Detaliile sponsorizarii includ panouri de informare si programe digitale pentru cele 52 de echipe de juniori; o sigla speciala cu un patinoar continand sigla BRP va fi inclus in cadrul emisiunilor unor televiziuni nationale care transmit in direct meciurile din liga si au programe special dedicate hocheiului. Tot ca parte a acestei sponsorizari, BRP va primi, de asemenea, drepturi exclusive de comercializare la nivel national sau local, in cadrul evenimentelor CHL, fie ca e vorba de meciuri, fie ca e vorba de diverse alte activitati specifice.

In plus, BRP si WHL, OHL si QMJHL lucreaza la finalizarea unor programe speciale care vor oferi sansa fanilor de a castiga diferite premii la BRP, inclusiv bilete de meci sau produse promotionale BRP.

BRP este lider global in proiectarea, dezvoltarea, producerea, vanzarea, distribuirea si marketing-ul vehiculelor powersports si sistemelor de propulsie. In portofoliul BRP sunt incluse snowmobile Ski-Doo si Lynx, skijet-uri Sea-Doo, ATV-uri si vehicule side-by-side Can-Am, roadster-ele Can-Am Spyder, sistemele de propulsie marina Evinrude si Rotax, precum si motoarele Rotax pentru karturi, motociclete si aeronave recreationale.

Western Hockey League include toate echipele reprezentante ale celor patru provincii din Canada de Vest si statele americane Oregon si Washington, adica 22 cluburi din care 17 canadiene si 5 de pe coasta de nord-vest a SUA.

Ontario Hockey League cuprinde 20 de echipe, 17 din provincia canadiana Ontario si 3 din Statele Unite (din statele Michigan si Pennsylvania) si reprezinta liderul dezvoltarii in descoperirea si afirmarea tinerilor pentru lansarea in National Hockey League (NHL) si Canadian Interuniversity Sport.

Quebec Major Junior Hockey League are ca misiune dezvoltarea tinerilor jucatorile pentru ligile profesioniste nationale, odata cu orientarea educationala solida realizata in paralel. Cuprinde echipe din provinciile canadiene Quebec, Nova Scotia, New Brunswick si Prince Edward Island, fiind singura liga care nu contine echipe din SUA.

Din aceste ligi au provenit jucatori emblematici pentru hocheiul din NHL dar si mondial, precum: Wayne Gretzky, Mario Lemieux, Guy Lafleur, Ray Bourque, Pat LaFontaine, Mike Bossy, Mark Messier s.a.