BRP achiziționează Alumacraft

05.07.2018

Bombardier Recreational Products (BRP), compania mamă a Can-Am, Sea-Doo și Ski-Doo, a anunțat crearea subsidiarului Marine Group prin achiziția companiei Alumacraft Boat, principalul constructor de bărci de pescuit din aluminiu din America de Nord. Această mișcare indică intenția BRP de a își întări poziția pe piața ambarcațiunilor, iar cumpărarea unei companii constructoare de bărci îi va complementa portofoliul. BRP dorește să transforme radical piața ambarcațiunilor prin experiența tehnică și priceperea inginerilor de care compania dispune. Tracy Crocker, vice-președinte și manager general al Evinrude Outboard Motors din 2017, a fost numit președintele nou înființatului Marine Group. Compania a declarat că această achiziție va permite BRP să folosească forța și reputația a două branduri majore din industria marină, Alumacraft și Evinrude, pentru a oferi clienților experiențe excepționale. Alumacraft este cunoscută ca fiind una dintre primele companii care au construit bărci din aluminiu pentru pescuit și recreație cu design inovator, precum și pentru utilizarea în premieră a carenei 2xb, design revoluționar la acel moment. Compania are 250 de angajați în 2 locații din SUA și dispune de un network de mai mult de 275 de dealeri în întreaga lume.
„Această achiziție este un prim pas natural pentru recent formatul Marine Group” a declarat Jose Boisjoli, președinte și CEO BRP. „Pe termen scurt, plănuim să ne concentrăm pe optimizarea rețelei de dealeri pentru a îi ajuta să profite de avantajele celor două linii de producție, întărindu-ne gradual prezența pe piață. Prin stilul nostru recunoscut pentru inovație și experiență de design, sperăm că eventual vom transforma această industrie și că vom face pentru piața marină ceea ce am făcut pentru piața de powersports”
„Suntem bucuroși să primim echipa Alumacraft în familia BRP, iar împreună vom construi grupul Marine pentru a deveni o companie maritimă de top” a declarat Crocker. „Ca întotdeauna, obiectivul nostru principal este să oferim ambarcațiuni și motoare inovatoare și de înaltă calitate și să ajutăm familiile să își creeze amintiri de neuitat pe apă. Alături de oamenii grozavi de la Evinrude și Alumacraft vom avea cu siguranță succes.”
Tags: