2019 Outlander XT - optimizari

12.09.2018

Can-Am a adus update-uri modelelor ATV Outlander XT si UTV Traxter XT (Defender XT) din gama 2019.

Vehiculele au fost reproiectate pentru a oferi mai multa eficienta fermierilor si in general celor care au nevoie sa transporte diverse incarcaturi. Pe scurt, trecem in revista noile particularitati ale lui Outlander XT.

 

 

ATV Outlander XT

Una dintre cele mai semnificative optimizari aduse modelului 2019 Outlander XT consta in noua suspensie cu rolul de a imbunatati manevrabilitatea, stabilitatea si confortul in timpul deplasarii pe teren accidentat.

„Suspensia si manevrabilitatea sunt complet diferite”, a afirmat Andrew Howard, reprezentantul pentru relatii cu media al Can-Am, adaugand ca „bratul dublu tip A este mai larg, iar pe spate a fost montata o suspensie independenta”.

Noul Outlander XT dispune totodata de o capacitate de remorcare sporita, optiuni de jante, aparatori, grilaj fata reproiectat. Bara de protectie de asemenea a suferit modificari, inginerii Can-Am renuntand acum la marginile plastifiate in favoarea elementelor din aluminiu.

Howard a subliniat ca in continuare vechile accesorii pot fi functionale pe noile vehicule.

Din punct de vedere vizual, 2019 Outlander XT beneficiaza de schemele de culoare Black (negru), Can-Am Red (rosu) si Intense Red (rosu intens).

Noile culori sunt disponibile pentru modelele 650, 850 si 1000R, cu mentiunea ca primele doua pot fi comandate pe versiunea camuflaj - Mossy Oak Break-Up Country Camo.

ATV-ul Outlander XT are ampatament 51 inch si garda la sol 11 inch. Scaunul este cu 34.5 inch mai inalt.


In afara aspectului privind capacitatea de tractare, acest ATV ofera spatiu de depozitare in interior pentru diverse accesorii si unelte de dimensiuni mai mici.

Cutia impermeabila de stocare amplasata in spate asigura o capacitate de 21,5 litri (5,7 galoane).

Pentru protectie sporita, Outlander XT vine dotat cu aparatori de vant si aparatori de noroi si mai dispune de troliu Warn cu ghidaj rola, capacitate de 1361 kg (3000 livre).

 

 

Motorizare

Pentru ATV-ul Outlander XT 2019 sunt disponibile trei optiuni de motorizari.

Modelul 650 este cel mai mic si vine echipat cu motorul Rotax 649.6cc V-twin cu injectie, 62 cai putere, racire cu lichid.


Modelul 850 se caracterizeaza prin motorul capabil sa livreze 78 cai putere, capacitate 854cc.

Motorul Rotax 976 cc V-twin din componenta variantei 1000R ofera 91 cai putere.